Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Från Orsa till Nashville

Kalle Moraeus, en av vår tids största spelemän och artister föddes och har levt hela sitt liv i Orsa i Dalarna. Vad många inte vet är att Moraeus hyser stor kärlek och passion till den amerikanska musik- och countrystaden Nashville. I Nashville föddes idén om en konsert där svensk folkmusik och historia möter den amerikanska folkmusikens rötter: country, bluegrass, gospel och blues. Tillsammans med Alexzandra Wickman, ett nytt sprakande stjärnskott på countryhimlen och countryartisten Doug Seegers, ger sig Moraeus ut på Sverigeturné.

Missa inte detta unika möte mellan svensk och amerikansk folkmusik där hits från stjärnor som Dolly Parton, Shania Twain, Alison Krauss, Taylor Swift, Miranda Lambert, Hank Williams, Vince Gill, Johnny Cash, George Strait, B.B. King, med flera kommer tolkas och framföras av Kalle, Alexzandra och Doug, ackompanjerade av några av Sveriges främsta musiker.
Medverkande:
Kalle Moraeus, Alexzandra Wickmann, Doug Seegers samt Johan Granström (kapellmästare), och bandet ”Hej Kalle!”
Arrangör:
MTlive AB

Viktig information
Från och med den 1 december 2021 behöver alla som är över 18 år visa vaccinationsbevis vid besök på Helsingborgs Konserthus. Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om vaccinationsbevis.

Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80.
Pausa i Markelius Bar & Café

I Markelius Bar & Café kan du ta ett glas vin och en räksmörgås eller njuta av nybryggt kaffe och en kaka samband. Serveringen öppnar 1,5 timme innan konsert. Det går också bra att beställa i Lilla Baren i övre foajén utanför stora konsertsalen. Vill du slippa att köa i pausen, förbeställ mat och dryck i samband med ditt biljettköp.

HSO Play

Lyssna gratis på musik från Helsingborgs Symfoniorkester – när och var du vill.

Se & lyssna här