Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Gästspel – Musikhögskolans Symfoniorkester Malmö
När säsongen närmar sig sitt slut återser vi våra vänner i den skickliga elevorkestern från Musikhögskolan i Malmö, denna gång i ett program med stor spännvidd. Via den amerikanska Florence Price första konsertouvertyr, som baseras på en amerikansk spiritual Sinner, Please Don’t Let This Harvest Pass, går spåret via Rautavaaras häftiga slagverkskonsert Incantations där solisten Pietari Huhtinen växlar mellan, xylofon, trummor och marimba i en strid ström av klanger. Själv har Ratavaara en gång beskrivit sin kompositionsgärning som att ”om än bara för ett ögonblick kan skapa en känsla av evighet i tidens fönster”.
Säsongens sista gästspel avslutas med en publikfavorit, Johannes Brahms tredje och rikt melodiska symfoni.
Florence Price: Konsertouvertyr nr 1
Einojuhani Rautavaara: Incantations
Johannes Brahms: Symfoni nr 3

Musikhögskolans Symfoniorkester Malmö
Solist: Pietari Huhtinen, slagverk
Dirigent: Giordano Bellincampi

Viktig information
Från och med den 1 december 2021 behöver alla som är över 18 år visa vaccinationsbevis vid besök på Helsingborgs Konserthus. Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om vaccinationsbevis.

Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80

Pausa i Markelius Bar & Café

I Markelius Bar & Café kan du ta ett glas vin och en räksmörgås eller njuta av nybryggt kaffe och en kaka samband. Serveringen öppnar 1,5 timme innan konsert. Det går också bra att beställa i Lilla Baren i övre foajén utanför stora konsertsalen. Vill du slippa att köa i pausen, förbeställ mat och dryck i samband med ditt biljettköp.

HSO Play

Lyssna gratis på musik från Helsingborgs Symfoniorkester – när och var du vill.

Se & lyssna här