Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
HSO – 2 X Ludwig – Lördagskonsert med Beethoven

Vi spelar två av Beethovens verk – hans tredje pianokonsert och hans andra symfoni, som båda skrevs under samma mörka period, när kompositören började inse att något inte stod rätt till med hans hörsel. ”Jag har närmast helt slutat delta i sociala sammanhang under de två senaste åren då jag tycker att det känns helt omöjligt att säga till folk: jag är döv.” Men i dag är musiken knappast förknippad med något annat än den livslust och det innovativa och rent av humoristiska som inte minst musiken i den andra symfonin är full av. En hyllning till livet, som är värt att levas även när mörkret fallit. Beethoven tog sig vidare, framåt och uppåt. Att musiken var anledningen till att han tog sig ur depressionen vet vi i dag – tack och lov för musiken!

Program
L. V. BEETHOVEN Pianokonsert nr 3
L. V. BEETHOVEN Symfoni nr 2

Medverkande
Helsingborgs Symfoniorkester
Spelande ledare Peter Jablonski (solist) och Fredrik Burstedt

Mat och dryck
Slipp köer och förbeställ mat och dryck att avnjuta före konserten. Beställningen måste göras senast klockan 12.00 vardagen innan. Du kan även beställa på plats i Markelius Bar och Café, med reservation för slutförsäljning. Vi öppnar 1,5 timme innan konserten börjar. Förbeställ här

Övrig information
Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close