Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
HSO – Brahms med Burstedt – Mästarprov för viola & symfoniorkester

ÄR HÄNDEKÜSSEN SÄSONGENS mest originella verk? Lisa Streichs stycke har inspirerats av en passage i ett av den döve Beethovens konversationshäften: ”Handkyssande är inte bra”. Det är en drömd dans, där det bjuds upp med handkyssar, men hur är det dansa när man är döv? Vi delar upp HSO i två delar (höger och vänster fot) medan alla i publiken får sitta i Beethoven nästan helt döva hörselkanal. Diplomanden Oscar Edin tar sig an ett barockinspirerat verk av Hindemith och vi avslutar med Brahms första symfoni, som är den bäst mixade cocktailen av allt som är fantastiskt med den romantiska perioden.

Detta blir en konsert utöver det vanliga med musik från 2000-talet, 1900-talet och 1800-talet där Streich (medvetet) och Brahms (omedvetet) släppt in den ofrånkomlige Beethoven i sina stycken.

Konserten spelas även i Halmstad 8/3.


Program
L. STREICH Händeküssen
P. HINDEMITH Kammermusik nr 5
J. BRAHMS Symfoni nr 1

Medverkande
Helsingborgs Symfoniorkester
Solist Oscar Edin, viola
Dirigent Fredrik Burstedt

Mat och dryck

Slipp köer och förbeställ mat och dryck att avnjuta före konserten, eller i
pausen på de konserter som har paus. Beställningen måste göras senast måndag 4 mars kl 23.00. Du kan även beställa på plats i Markelius Bar och Café, med reservation för slutförsäljning. Vi öppnar 1,5 timme innan konserten börjar. Förbeställ här.

Övrig information
Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close