Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
HSO – Manze & Mozart – En kväll med Manzes favoriter

MOZARTS 25:e PIANOKONSERT hör till hans mest älskade och är den sista i raden, av de dussinet konserter som han skrev i Wien. Den holländske stigfinnaren och världspianisten Ronald Bräutigam är en artist av guds nåde som man inte ska missa för allt i världen. Andrew Manze står på pulten och leder HSO i både orkestermusik av Schumann och Elgars Enigmavariationer. Nimrod-satsen hör till ett av musikhistoriens mest gripande och vackra ögonblick, känd långt utanför musikvärlden då den ofta används i film, tv och på begravningar. Enigmavariationerna är en intensiv och känslosam musikresa, vilket gjort den till en av Elgars mest ikoniska och älskade kompositioner.

Program
E. HOWARD Magnetite
W.A. MOZART Pianokonsert nr 25
R. SCHUMANN Introduction and allegro
E. ELGAR Enigmavariationerna

Medverkande
Helsingborgs Symfoniorkester
Solist Ronald Brautigam, piano
Dirigent Andrew Manze

Mat och dryck
Slipp köer och förbeställ mat och dryck att avnjuta före konserten. Beställningen måste göras senast klockan 12.00 vardagen innan. Du kan även beställa på plats i Markelius Bar och Café, med reservation för slutförsäljning. Vi öppnar 1,5 timme innan konserten börjar. Förbeställ här

Övrig information
Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close