Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
HSO – Mozarts Requiem – Allhelgonakonsert

ALLA HELGONS DAG är för många ett tillfälle att minnas de som gått bort och som inte längre finns i våra liv. Som hjälp och tröst, och som ett närmast evigt stycke musik, tycks Mozarts Requiem för hundratals miljoner människor kommit att fungera som en ledstjärna att återkomma till för tröst och kontemplation. Men också som ett ständigt fascinerande musikaliskt verk, som fortfarande förtrollar och gäckar.

Historien runt Mozarts dödsmässa är mytomspunnen sedan flera hundratals år tillbaka, medan Lacrymosa-satsen ständigt hålls varm i oräkneliga reklamfilmer och memes. Men så är det nu bara med Mozarts musik – då den tillhör oss alla. Och har du inte upplevt Mozarts Requiem live tidigare så gör nu slag i saken, för när du väl upplevt det vågar vi lova att det blir musik du kommer att bära med dig för alltid. Allt som behövs är en orkester, en fyrstämmig kör, fyra solister, en dirigent och så Mozart givetvis (plus lite Süssmayr).

Program
W.A. MOZART Requiem

Medverkande
Helsingborgs Symfoniorkester
Helsingborgs Konserthuskör
Solister Karolina Bengtsson, sopran – Emma Sventelius, mezzosopran – Martin Hultkvist, tenor – Luthando Qave, bas
Dirigent Peter Szilvay

Mat och dryck
Slipp köer och förbeställ mat och dryck att avnjuta före konserten. Beställningen måste göras senast klockan 12.00 vardagen innan. Du kan även beställa på plats i Markelius Bar och Café, med reservation för slutförsäljning. Vi öppnar 1,5 timme innan konserten börjar. Förbeställ här

Övrig information
Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close