Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
HSO – Musiken som förflyttar berg
Biljetter till konserten släpps längre fram. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att få senaste information.
Om du, precis som vi, funderar över människans plats i världen är det här konserten för dig. Kvällens huvudnummer Dora Pejacevic pianokonsert från 1913. Kompositören Pejacevic hann leva många liv på kort tid. Hon föddes in i kroatisk aristokrati men gjorde slut med sin familj och dog som socialist. Arbetade som sjuksköterska under första världskriget och skrev och framförde sin musik trots att kvinnor inte ansågs kapabla till “stort konstnärskap”. Ett öde hon delade med många, också med icke-europeiska kompositörer som Joseph Boulogne.
Dora Pejacevic skulle bli en person som förflyttade berg. Och det gör också HSO:s hustonsättare Colin Riley när orkestersviten Earth Voices når sin slutstation. Kan ett berg ha en egen puls? Ja, här kan det det! Det är väldiga bergsmassiv som Riley porträtterar i sin sista sats, med granithårda texturer, ett eget liv. Innan musiken vänder blicken inåt, mot pulserande mänskliga hjärtslag.

Colin Riley:
Earth voice, sats V

Dora Pejacevic: Pianokonsert nr 1
Franz Schubert: Symphony no 8

Helsingborgs Symfoniorkester
Solist: Matilda Lindholm, piano-diplomand
Dirigent: Simon Crawford-Phillips

Viktig information
Från och med den 1 december 2021 behöver alla som är över 18 år visa vaccinationsbevis vid besök på Helsingborgs Konserthus. Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om vaccinationsbevis.

Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80
Pausa i Markelius Bar & Café

I Markelius Bar & Café kan du ta ett glas vin och en räksmörgås eller njuta av nybryggt kaffe och en kaka samband. Serveringen öppnar 1,5 timme innan konsert. Det går också bra att beställa i Lilla Baren i övre foajén utanför stora konsertsalen. Vill du slippa att köa i pausen, förbeställ mat och dryck i samband med ditt biljettköp.

HSO Play

Lyssna gratis på musik från Helsingborgs Symfoniorkester – när och var du vill.

Se & lyssna här