Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
HSO – Säsongsfinal!
Biljetter till konserten släpps längre fram. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att få senaste information.

Till spelårets konsertfinal låter vi fantastisk musik på temat utanförskap fylla salongen i ett specialprogram kurerat för HSO av pianisten Francisca Skoogh.

Renässansen har bara börjat för kultkompositören Julius Eastman – som levde sitt liv som svart, gay och stolt men skulle dö utfattig, hemlös och bortglömd. Med sina politiskt provokativa titlar har hans minimalistiska musik från sent 1970- och tidigt 1980-tal varit ett begrepp på alternativscenerna. Men trots att han som sångare uppträdde med den tidens största klassiska namn har hans musik sällan – om någonsin – spelats i ett svenskt konserthus.

Här parar Skoogh ihop Eastman med Tjajkovskij, en annan tonsättare som livet igenom levde både inom normen och utanför den. Och så spelar vi för första gången alla fem satser av “Earth Voices”, vårt beställningsverk av tonsättaren Colin Riley som ramat in den här säsongen.

Och kanske, kanske har det nu blivit dags att sticka hål på den konstmusikbubbla vi själva varit med och skapat under så lång tid. Att öppna dörrarna för en annan möjlig värld, därute. Som står där och väntar, som en skattkista som flödar över.

Julius Eastman: Evil Nigger
Colin Riley: Earth Voices I-V
Pjotr Tjajkovskij: Pianokonsert nr 1
Helsingborgs Symfoniorkester
Solist: Francisca Skoogh, piano
Dirigent: Fredrik Burstedt

Viktig information
Från och med den 1 december 2021 behöver alla som är över 18 år visa vaccinationsbevis vid besök på Helsingborgs Konserthus. Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om vaccinationsbevis.

Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80
Pausa i Markelius Bar & Café

I Markelius Bar & Café kan du ta ett glas vin och en räksmörgås eller njuta av nybryggt kaffe och en kaka samband. Serveringen öppnar 1,5 timme innan konsert. Det går också bra att beställa i Lilla Baren i övre foajén utanför stora konsertsalen. Vill du slippa att köa i pausen, förbeställ mat och dryck i samband med ditt biljettköp.

HSO Play

Lyssna gratis på musik från Helsingborgs Symfoniorkester – när och var du vill.

Se & lyssna här