Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
HSO – Trängtan & längtan!


Biljetter till konserten släpps längre fram. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att få senaste information.

För ett par säsonger sedan hade vi Stacy Garrops stora oratorium Terra Nostra på programmet, vilket togs emot med stående ovationer av publiken. Med inledande
stycket Penelope Waits har den kanadensiska tonsättaren velat spegla Penelopes långa väntan på Odysseus, som krigar i Troja.

Mahlers unga, trängtande kärlekssånger är svåra att överskatta; nostalgiska och fyllda av en ung mans plågade känslor efter att ha blivit dumpad (eller har han aldrig ens vågat tala med henne, och fantiserar om alltsammans?). Klart är dock att den känsloladdade musiken levt vidare och flera av dem fick nytt liv i Mahlers första symfoni.

Genom dirigenten Alondra de la Parra, som gästar Helsingborg för första gången, har vi också fått ett virvlande stycke musik från hennes hemland Mexico på programmet. Arturo Márquez Danzon 2 är en topphit i den klassiska genren och har spelats hundratals gånger av inte minst venezuelanska Simón Bolívar Youth Orchestra. Julian Prégardiens tenor klingar i Ravels grekiska folksånger innan vi avslutar med Dvoráks ljusa och optimistiska åttonde symfoni.

Stacy Garrop: Penelope Waits
Gustav Mahler: Lieder eines fahrenden Gesellen
Arturo Márquez: Danzon 2
Maurice Ravel: Fem grekiska Folksånger
Antonin Dvorák: Symfoni nr 8
Helsingborgs Symfoniorkester
Solist: Julian Prégardien, baryton
Dirigent: Alondra De La Parra

Rullstolsplats bokas på tel: 042-104280

Hjärtligt välkomna!

HSO Play

Lyssna gratis på musik från Helsingborgs Symfoniorkester – när och var du vill.

Se & lyssna här