Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Nya Svenska Ord – En standupföreställning med David Sundin
David Sundin är en av Sveriges mest uppskattade tv-personligheter och med föreställningen Nya Svenska Ord återvänder han till standupscenen för första gången på många år. Den 29 januari kommer han till Helsingborgs Konserthus. Med sig tar han nykomponerade ord som han kommer att presentera för sin publik.
– Jag kommer i den här föreställningen att försöka lansera ett gäng ord som jag tycker saknas i det svenska språket, säger David. Till exempel finns det inget bra ord för att beskriva ”stulen fruktkompott” – det är ju långt och ganska krångligt att säga. Då är det ju mycket enklare att säga ”snylt” tycker jag. Förutom det blir det helt nyskriven standup och säkert en och annan klassiker.
David Sundin har varit programledare för bland annat Bäst i test och Melodifestivalen. Han utsågs till ”Årets manliga programledare” på Kristallengalan 2021. Han medverkar i årets julkalender En hederlig jul med Knyckertz på SVT och till våren i säsong sex av Bäst i test.
Medverkande: David Sundin
Arrangör: Kahlo

Åldersgräns: 13 år

Viktig information
Från och med den 1 december 2021 behöver alla som är över 18 år visa vaccinationsbevis vid besök på Helsingborgs Konserthus. Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren om vaccinationsbevis.

Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042 -10 42 80

Pausa i Markelius Bar & Café

I Markelius Bar & Café kan du ta ett glas vin och en räksmörgås eller njuta av nybryggt kaffe och en kaka samband. Serveringen öppnar 1,5 timme innan konsert. Det går också bra att beställa i Lilla Baren i övre foajén utanför stora konsertsalen. Vill du slippa att köa i pausen, förbeställ mat och dryck i samband med ditt biljettköp.

HSO Play

Lyssna gratis på musik från Helsingborgs Symfoniorkester – när och var du vill.

Se & lyssna här