Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
The Forest Song – Grand Kyiv Ballet

En kväll med ukrainsk balett

I april 2024 kommer Grand Kyiv Ballet att presentera en av Ukrainas vackraste baletter, ”Skogsången”, i de skandinaviska länderna. Skickligheten och elegansen hos dansarna på Grand Kyiv Ballet kan inte undgå att beröra publiken. Artisterna på Grand Kyiv Ballet uppträder på scener i Europa, Amerika och Australien.

”Skogsången” är en legendarisk balett som har varit en stolthet för ukrainsk koreografi i över 75 år. Denna balett hyllar romantikens känslor och renheten i klassisk baletteknik. Baletten har blivit en del av den ukrainska musikkulturens gyllene arkiv.

Baletten är baserad på pjäsen med samma namn, ”Skogsången” (1911), av den ukrainska författaren Lesya Ukrainka, som spelade en framträdande roll i återupplivandet av det nationella kulturarvet. Den sköna och lyriska musiken av den ukrainska tonsättaren Mykhailo Skorulsky skrevs för baletten 1936. Premiären ägde rum 1946. Musiken är romantisk och fylld med folkloristiska inslag och beskrivningar av naturen genom musikens språk.

”Skogsången” är en förtrollande saga om kärlek mellan skogsfén Mavka och den unge pojken Lukash. Människans och naturens världar interagerar, och kärlek, förräderi, förtvivlan och oförmågan att glömma det magiska kärleksögonblicket utspelar sig. Varje detalj i föreställningen samverkar för att skapa en sann sagoupplevelse för både vuxna och barn.

Arrangör: Grand Kyiv Ballet

Mat och dryck

Slipp köer och förbeställ mat och dryck att avnjuta före konserten, eller i
pausen på de konserter som har paus. Beställningen måste göras senast onsdag 3 april kl 23.00. Du kan även beställa på plats i Markelius Bar och Café, med reservation för slutförsäljning. Vi öppnar 1,5 timme innan konserten börjar. Förbeställ här.

Övrig information
Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close