Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
Tonicaorkestern med Malena Ernman

Lördagen den 13 april presenterar Tonicaorkestern en riktig festafton på Helsingborgs Konserthus med ingen mindre än Malena Ernman, en av vår tids stora svenska operastjärnor och en av få artister i världen som lyckats kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Med 4 oktavers röstomfång har hon haft titel- och huvudroller på ett flertal operahus såsom i Wien, Paris, Tokyo, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona.

Hon har medverkat i originaluppsättningen av ”Så som i himmelen” på Oscarsteatern och spelat Sally Bowles i ”Cabaret”. Senast spelade hon titelrollen Edith Piaf i musikalen ”Piaf” på Göta lejon och inte att förglömma så vann Malena melodifestivalen 2009 med ”La voix”. Allt detta sammantaget kommer det bli en kväll med ”Extra Allt”.

Publiken kommer att bjudas på en spännande resa från wienklassicism till modernt. Planerade stycken är ex vis Nattens Drottning av Mozart, Once Upon a Time in the West av Ennio Morricone, Bizets Habanerasamt Gabriellas sång av P Bäckman/S Nilsson.

Kvällens dirigent David Sarosi

Tonicaorkesterns 60 musiker kommer att ledas av David Sarosi som är en svensk-ungersk dirigent. Han har studerat piano på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i Köpenhamn, därefter dirigering på Lisztakademin i Budapest. Vinnare av Lantos Rezsö dirigeringstävling i Budapest, samt mottagare av Dan-Olof Stenlunds stipendiefonds stipendium.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close