Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Frågor och svar om vaccinationsbevis

Ja, från 1 december behöver alla besökare över 18 år kunna visa upp ett giltigt vaccinationsbevis och legitimation.

Nej, endast vaccinationsbevis kommer att godtas.

Du som inte innehar vaccinationsbevis och har köpt din biljett till någon av Helsingborgs Symfoniorkesters konserter innan 1 december har möjlighet att byta till ett annat datum eller få pengarna tillbaka. Flera av evenemangen i Konserthuset har externa arrangörer. Vi inväntar besked från dem om vilka köpvillkor som gäller för de kunder som inte har vaccinationsbevis.

Om du önskar byta eller återköpa din biljett till Helsingborgs Symfoniorkesters konserter gäller följande:

  • Har du köpt dina biljetter i vår biljettkassa eller via något av våra biljettombud tar du kontakt med inköpsstället. Ta då med dig dina biljetter och bankkort för eventuell kreditering.
  • Har du köpt dina biljetter på vår webbplats, kontakta vår biljettkassa. Ha ditt ordernummer/bokningsnummer tillhands. Observera att återbetalningen registreras på samma datum som inköpsdagen.
  • För föreställningar som äger rum i december 2021 behöver du kontakta inköpsstället senast dagen innan din valda föreställningsdag.
  • För föreställningar som äger rum under 2022 behöver du kontakta inköpsstället en vecka innan din valda föreställningsdag.

Här hittar du kontaktuppgifter till biljettkassan.

Nej, efter 1 december gäller våra ordinarie köpvillkor: inga byten eller återköp.

Nej, så länge du kan uppvisa giltigt vaccinationsbevis och legitimation för våra publikvärdar tillsammans med din biljett när du kommer till oss så räcker det.

Det går bra att visa ditt vaccinationsbevis antingen i mobilen eller utskrivet. Du behöver även en giltig legitimation.

Om giltighetstiden på ditt vaccinationsbevis är på väg att gå ut behöver du hämta ett nytt bevis på webbsidan covidbevis.se.

Barn upp till 18 års ålder är undantagna kravet på vaccinationsbevis.

Ja, tills myndigheterna kommer med andra rekommendationer räcker det med två sprutor för att anses vara fullvaccinerad och få vaccinationsbevis.

Nej, vaccinationsbevis krävs från och med 1 december.

Personer som inte kan vaccinera sig av medicinska skäl ska kunna visa upp ett läkarintyg i stället.

Vi följer regeringens och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har kvar kravet på vaccinationsbevis så länge myndigheterna anser att det är nödvändigt för att minska smittspridningen.

Läs mer på sidan Inför besöket.

Läs mer om förändringar i vårt program.

Våra köpvillkor

Läs om våra allmänna köpvillkor här.

Vid inställd konsert eller föreställning
I möjligaste mån kontaktar vi dem som har köpt biljett till en föreställning/konsert som är inställd. Vid ett inställt evenemang har du rätt att boka om din biljett eller få pengarna tillbaka.