Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
HSO – Bach Juloratorium – Magnifikt & mäktigt

En mästerkock vet hur man balanserar smakerna, och har man samma skicklighet som kompositör, kan man få till ett verk som påminner om en enastående buffé. Efter en perfekt, liten amuse-bouche till ouvertyr serveras den jublande körsatsen. Nästa rätt är en gåshudsframkallande, krispig sopranaria och ett mellanspel som låter sälta och syra samspela på ett sätt som träffar helt rätt i magen. Och med en fluffig och lagom söt och pampig dessertfinal kan den musikaliska middagen bli till en oförglömlig högtidsstund.

I det oratorium Bach presenterade för kyrkobesökarna i Leipzig under jul- och nyårshelgen 1734, baseras den första kören ”Jauchzet, frohlocket” på en tidigare kör från en kantat, skriven för ett helt icke-religiöst, festligt tillfälle. Bachs otroliga förmåga att bearbeta och integrera tidigare material till ett nytt, sammanhängande verk som fortfarande spelas över hela världen säger en hel del om hans mästerliga förmågor som kompositör.

Program
J. S. BACH Juloratorium del 1-3

Medverkande
Helsingborgs Symfoniorkester
Helsingborgs Konserthuskör
Solister ur Det Norske solistkor
Ditte Marie Bræin, sopran
Mari Askvik, alt
Øystein Stensheim, tenor
Olle Holmgren, bas
Dirigent Grete Pedersen

Övrig information
Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close