Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Musiken öppnar helt nya världar

Visste du att varje gång vi lyssnar på musik sätts ett kreativt fyrverkeri igång i hjärnan? Det visar forskningen och det tar vi fasta på när vi planerar Konserthusets utbud för barn och unga. Klassisk musik bär dessutom på en rik berättelse om både vår samtid och vår historia. Att sedan själva instrumenten är fascinerande, uttrycksfulla och fantasieggande gör inte saken sämre. Vår värld är full av upplevelser och reflektion och vi vill dela den med så många som möjligt – vilket passar utmärkt eftersom Skolverket anser att skolelever ska lära sig just att ”uppleva och reflektera över musik”. Ett besök i Helsingborgs vackra konserthus blir en fin inträdesbiljett till musikens skimrande, explosiva och färgsprakande värld.

Programmet som en nedladdningsbar PDF

Skolkonserter säsong 21/22

Klassisk Kick off

Konsert för Gymnasiet
Datum: Torsdag 19 augusti 9.30 och 11.00

Dirigenten leder eleverna genom konserten och pratar om styckena som kommer att spelas. Det blir en intressant och pedagogisk presentation av några av den klassiska musikens mest kända kompositörer.

Dirigent: Gudrun Dahlkvist

Bokning sker direkt till lena.blomstrand-jacobsson@helsingborg.se eller johanna.winhag@helsingborg.se.

Bokstäver

Majas Alfabetssånger

Skolkonsert åk FK–3

Datum:
Onsdag 29 september 9.00 och 10.30
Torsdag 30 september 9.00 
Torsdag 30 september 10.30
Fredag 1 oktober 9.00
Konsertens längd: Cirka 50 minuter utan paus.

Dirigent: Gudrun Dahlkvist
Barnkör från Slottshöjdens skola
Körledare: Marika Jönsson

Tillsammans med orkester och barnkör sjunger vi de ljuvliga, roliga och pedagogiska sångerna, som är baserade på Lena Anderssons finurliga verser och tonsatta av Kerstin Andeby.

Sångtext som PDF

En dag på konserthuset – Kultur i skolan

med musiksaga för åk 2
Boka biljetter här

Datum:
Tisdag 14 december 9.00–12.30(Fullt)
Onsdag 15 december 9.00–12.30
Torsdag 16 december 9.00–12.30

Dirigent: Gudrun Dahlkvist
Berättare: Viktoria Johansson

Upptäck vårt fantastiska konserthus och Helsingborgs Symfoniorkester. Träffa musiker och deras instrument, lär dig namnen på de olika instrumentgrupperna och vilka instrument som ingår. Vad betyder ord som noter, takt, rytm, klang och dynamik? Vi sjunger tillsammans och reflekterar över vad som händer med rösten när den blir vårt instrument. Besöket är upplagt efter läroplanen för åk 2 i ämnet musik och avslutas med en musiksaga som återges av en berättare. Musiken spelas av HSO.

Vi bjuder alla åk 2 elever i Helsingborg på hela besöket inklusive transport som vi hjälper er att boka. Schema för dagen skickas ut cirka en vecka före. Glöm inte matsäck!