Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Musiken öppnar helt nya världar

Ett kreativt fyrverkeri i hjärnan. Det är vad som händer när vi lyssnar på musik, menar forskarna.

Just denna skaparlust tar vi fasta på. För det är viktigt att man tidigt får en relation till konstmusiken, den som till vardags kallas klassisk musik. Skälet är enkelt. Konstmusiken bär på en rik berättelse om både vår samtid och vår historia, en historia som alla har rätt att få ta del av. Att instrumenten i sig är fascinerande, uttrycksfulla och fantasieggande gör inte saken sämre. Vi vill ge dig så mycket av vår värld som möjligt; en värld full av upplevelser och reflektion. Som av en händelse anser också Skolverket att skolelever ska lära sig just att uppleva och reflektera över musik. Vårt vackra konserthus är byggt för att göra upplevelsen av musiken ännu häftigare. Tillsammans med vår symfoniorkester får du en närmast oslagbar – och lyxig – inträdesbiljett till konstmusikens skimrande, explosiva och färgsprakande värld.

Välkommen in och hälsa på!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close