Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
HSO – Grande Finale med Pascal – Erotiska drömmar & magiska sagor

Säsongens sista konsertprogram med Helsingborgs nya chefsdirigent Maxime Pascal, innehåller tre verk av Claude Debussy, Maurice Ravel respektive Igor Stravinskij.

De tre kompositörerna bidrog, var och en på sitt vis, till att revolutionera musiken: Debussy med sin harmoniska uppfinningsrikedom och otroliga förmåga att skapa atmosfär med klangfärger som ingen före honom. Ravel blev känd för sin skickliga orkestrering, men också för att blanda olika stilar i sin musik, från barockmusik till jazz. Och så Stravinskij med den kanske modigaste användningen av orkestern som historien sett.

Efter de erotiska feberdrömmar under en stekhet eftermiddag, en milstolpe i musiken och Debussys kanske mest tidlösa verk, möter vi Cornelia Beskow i en av de skiraste, vackra sångcykler som skrivits. De tre sångerna i Ravels Schéhérazade bjuder på en suggestiv och närmast övernaturlig klangvärld, nära besläktad med den som Debussy målar upp. Stravinskijs musik till balettsagan om Petrusjka visar, med sin kantiga och råa energi, upp en helt närmast motsatt sida av denna fantastiska och märkvärdiga period i musikhistorien.

Program
C. DEBUSSY En fauns eftermiddag
M. RAVEL Shéhérazade
PAUS
I. STRAVINSKIJ Petrusjka

Medverkande
Helsingborgs Symfoniorkester
Solist Cornelia Beskow, sopran
Dirigent Maxime Pascal

Övrig information
Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close