Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll
HSO – Premiär med Pascal – Lyrisk Cellokonsert & Mäktig Symfoni

Vi inleder en ny säsong, och en ny era med vår nye chefsdirigent Maxime Pascal.”Printemps” är ett av Debussys tidiga verk med tydliga influenser från impressionismen, den konstnärliga rörelse som alltid strävade efter att fånga ögonblickets känsla och stämning. Om Stravinskijs Våroffer är en av de mest dramatiska skildringarna av våren, är Debussys nog en av de vackraste och gladaste!

Få cellokonserter är så ofta efterfrågade som Robert Schumanns. Verket har ett djupt emotionellt, lyriskt uttryck snarare än att visa upp halsbrytande briljans. Idag är Schumanns cellokonsert en av de mest älskade – och med Sveriges store cellonestor, Torleif Thedéen, som solist blir detta verkligen en högtidsstund, värdig årets säsongsöppning.

Anton Bruckners fjärde symfoni är hans mest spelade. Ett mäktigt verk som kan påminna oss om musikens förmåga att beröra oss och väcka tankar, och den symfoni som Maxime Pascal först kom att tänka på efter att han tackat ja till uppdraget att leda HSO.

Program
C. DEBUSSY Printemps
R. SCHUMANN Cellokonsert
A. BRUCKNER Symfoni nr 4

Medverkande
Helsingborgs Symfoniorkester
Solist Torleif Thedéen, cello
Dirigent Maxime Pascal

Övrig information
Rullstolsplats bokas på telefonnummer 042-10 42 80.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close