Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

UPPTAKT & EFTERFEST
Var börjar en konsert – och var slutar den?

Vi vill både fördjupa och förlänga konsertupplevelsen. Att umgås med vänner och få höra något om musiken och arbetet bakom kulisserna innan det är dags för själva konserten tycker många om, det vet vi. Men vi har också förstått att det efter en stor musikupplevelse  fanns behov av att dela tankarna med andra. Varför inte göra det tillsammans med dem som spelat, dirigerat och planerat konserten?

I samband med de konserter som dirigeras av vår chefsdirigent Stefan Solyom, flyttar våra konsertupptakter ut från Lilla Salen till Markelius-baren. Vi håller då också öppet efter konserterna, så att publik och musiker kan trä as. Välkommen till våra musikträffar!

VAD: Musikintroduktioner och mingel PRIS: Gratis
TID: En tim före samt en tim i anslutning till konsertens slut
PLATS: Markelius Bar & Café & Lilla Salen MUSIK: Nej, mer prat. Men musikaliska överraskningar kan förekomma!

SALONG MARKELIUS
Vokalmusik som alltför sällan letar sig in i Konserthuset

Visa, schlager, lieder, ballader… Under rubriken Salong Markelius vill vi lyfta fram musik som sällan letar sig in i Konserthuset. Den utmaning vi gett oss själva handlar om att presentera musiken på ett annorlunda sätt – gärna i ny tappning. Eller vad sägs om följande: Den glade pensionären – nyskrivna visor av TV-pro len och musiknestorn Lars Tilling, Frauenliebe und leben – Schumanns lieder i ny ensembleversion i med Rickard Söderberg samt Sing, sistah, sing! – en vindlande musikalisk berättelse om den afroamerikanska kvinnans roll musikhistorien tolkad av den internationellt uppmärksammade mezzosopranen Andrea Baker.

VAD: Sång i alla former, från då och nu PRIS: 150 kr
TID: Ca 1 tim utan paus
PLATS: Stora Salen
MUSIK: Musiker ur HSO med gäster DATUM: 16/9, 24/3, 26/5, 27/5

BEBIS-MUSIK
Umgås, fika och lyssna med barnen

Instrument och musik är spännande för både stora och små. Vi tror också på att ge alla möjligheten att möta den klassiska musiken – gärna så tidigt som möjligt i livet. Och vem har sagt att trötta småbarnsföräldrar inte skulle kunna längta efter att kunna få lyssna på vacker och levande musik? I år öppnar vi upp Markelius Bar & Café för musikaliska bebisträ ar. Telningarna träffar andra barn, medan föräldrarna kar och umgås med varandra – alltsammans ackompanjerat av musiker från HSO.

VAD: Musikträffar för föräldrar med barn (0-3 år) PRIS: 50 kr (inklusive ka)
RAMTID: 09.00-11.00. Musik från ca 10.00 PLATS: Markelius Bar & Café
MUSIK: Ja!
DATUM: Varje onsdag fram till 6 december 2017. Vi startar upp igen 10 januari 2018.

YOGA!

Hur är det att “yoga” till klassisk musik?

HSO:s musiker brukar vanligtvis spela för en sittande publik. Publiken är i sin
tur van vid att stilla sitta och lyssna till våra musiker. Vad händer med upplevelsen om vi istället skulle uppmana publiken att röra på sig till musiken? Tillsammans med hälsoprofilen och yogainstruktören Wivi-Anne Nyberg skapar vi nu något nytt i vår vackra konserthusfoajé: yoga till klassisk musik. Det blir musik av kompositörer som Mozart, Satie, Glass och Debussy med era. Oavsett
ålder eller förkunskaper kommer denna kombination musik att ge
deltagarna alldeles speciell upplevelse. Välkommen!

VAD: Yogapass till livemusik PRIS: 200 kr per tillfälle
TID: 13.00 – ca 1 tim utan paus PLATS: Övre foajén
MUSIK: Kammarmusik
DATUM: 2017: 9/9, 7/10, 11/11, 2/12 DATUM 2018: 13/1, 3/2, 3/3, 14/4, 5/5

FÖRSPEL
En samtalsserie
Människor & musik

Journalisten CECILIA NEBEL & FREDRIK ÖSTERLING, konserthuschef, samtalar med kulturpersoner och forskare om stora känslor, musik som berör och årets tema: Synderna. Samtalet tar cirka 1 timme och avslutas med mingel och mat i Markelius Bar & Café.

VAD: Livesamtal, mat & bar
PRIS: Ord pris. 200 kr
TID: 19.00 – c:a 1 tim utan paus med efterföljande mingel PLATS: Lilla Salen samt Markelius Bar & Café
MUSIK: Inspelade lyssningsexempel
DATUM: Tisdagar 10 okt, 21 nov, 9 jan och 27 feb

FRACK OFF
Din guide till den klassiska musiken

Våra After Work-konserter har med sitt entimmesformat blivit en succé. Nu lägger vi ytterligare en upptäckarserie till säsongsprogrammet: FRACK OFF

Detta är konserter för dig som är nyfiken på att lära dig mer om
klassisk musik under avspända former. Vi berättar om musiken och andra konstformer som litteratur, bildkonst, film och dans. Vi kommer också
att ta ett nappatag med de ritualer och traditioner som finns i konserthusen. När “får” jag applådera? Måste jag bete mig på något särskilt sätt under en konsert? Du kommer som du är – det gör vi i orkestern också, och vi delar upplevelsen med varandra, live och på sociala medier. Här låter vi känslorna styra, vi applåderar och jublar när vi känner för det. Som avslutning dirigerar en person ur publiken orkestern. Frack Off!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close