Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

The Sounds i unikt samarbete med Helsingborgs Symfoniorkester

En unik världspremiär av klassiskt snitt, det bjuder Rampljus på denna vecka! Vi bad dirigenten och kompositören Jonas Nydesjö arrangera om Helsingborgsbandet The Sounds nya låt Safe and Sound. Resultatet är en filmisk och drömlik version framförd av Helsingborgs Symfoniorkester samt Maja Ivarsson och Felix Rodriguez från The Sounds.

Lyssna på det unika samarbetet mellan Helsingborgs Symfoniorkester och The Sounds i veckans specialavsnitt av Rampljus.

Det är inte första gången The Sounds samarbetar med HSO. Tillsammans spelade de vid invigningen av Helsingborg Arena 2012.
–Men det här är en helt annan grej, mycket mer naket. När Jonas Nydesjö kontaktade oss för att prata om samarbetet så kom vi fram till att han skulle göra om låten, Safe and Sound, på riktigt och inte försöka efterlikna hur den låter från början. Så Jonas fick fria händer, säger Felix Rodriguez, gitarrist och låtskrivare i The Sounds.
–Samtidigt behövde jag ett tempo att förhålla mig till, därför la Jonas till några partier som kändes tacksamma för mig. Resultatet är en helt ny låt. Det som är kvar i den här versionen är den hookiga sångslingan och melodin, säger Maja Ivarsson som är sångerska, låtskrivare och frontfigur i bandet.

The Sounds är rockbandet från Helsingborg som släppt sex album och under drygt 20 år lagt hela världen för sina fötter. Om inte Corona-pandemin hade satt stopp, hade bandet just nu turnerat i USA.
–Vi har gjort 17 turnéer i USA och kan typ varenda liten håla och varenda väg. Men USA finns kvar och vi har skjutit upp turnén till längre fram, säger Maja Ivarsson som faktiskt inledde sin musikerkarriär i Helsingborgs Konserthus.
–Jag började spela valthorn och tog mina första lektioner här. Min gamla lärare spelar fortfarande i orkestern och det var jättefint att få träffa honom igen.

Dirigenten, arrangören och kompositören Jonas Nydesjö har gjort sig ett namn bland annat genom sina oväntade musiksamarbeten.
–Den här typen av förvandlingar av musik är mitt jobb. Jag bearbetar låtar och flyttar in dem i orkestervärlden. Jag har gjort många liknande samarbeten men jag och The Sounds har aldrig träffats förut. Det är alltid utmanande och spännande att träffa nya samarbetspartners, säger han och Maja Ivarsson håller med.
–Det är helt fantastiskt att sjunga med HSO. En mäktig upplevelse men också lite läskig eftersom det är något som ligger väldigt långt från vår bekvämlighetszon. Man får koncentrera sig och vara på tårna hela tiden. Vi har gjort över 2 000 gig med The Sounds och i vanliga fall kan vi nästan spela i sömnen.

Medverkande:
Helsingborgs Symfoniorkester
Jonas Nydesjö, arrangemang och dirigent
Maja Ivarsson, sång
Felix Rodriguez, gitarr och sång

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close