Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Otuktat

Fredrik Österling bloggar

Säsongsöppning och Frack-off

Förra lördagen sjöd Konserthuset åter av aktivitet. Det var Öppet hus med prova-på-yoga i övre foajén, rundvandringar, instrumentprovning med Kulturskolan, biljettsläpp och förstås fika. Som kulmen på dagen dirigerade Marie Rosenmir den första konserten i serien Frack-off; serien där vi utmanar några av de konventioner som omgärdar symfoniorkestern, men framförallt djupdyker i klassisk musik med koppling till andra konstformer. Först ut var litteraturen. Det blev en härlig konsert med en publik som gav gensvar på uppmaningen att själva skapa. Alla fick papper och penna vid entrén och uppmanades att skriva något – en dikt, en (oerhört kort) roman, en recension eller en reaktion på konserten – positiv eller negativ. Av de mängder alster som lämnades in utgjordes några av dikter (vi kommer publicera dem på hemsidan) och många var positiva reaktioner som på bilden. Dessutom fick vi en hel del tips på alltifrån ljudslingor och högtalare till förslag på kläder till musikerna, som för dagen var iförda vardagskläder. Personligen tyckte jag det var väldigt spännande och kul att få bevittna hur vårt skapande från podiet kunde föda så många olika typer av reaktioner. Nästa Frack-off har dans som tema. Kanske får vi be publiken att dansa hemåt efter konserten?

img_1253

Den 7 och 10 september öppnar vi själva konsertsäsongen med ”Synderna” som tema. Vår egen Stefan Solyom dirigerar och klarinettisten Emil Jonasson är solist tillsammans med HSO. Jag törs lova en konsert utöver det vanliga – så se till att vara där!

/Fredrik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close