Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Otuktat

Fredrik Österling bloggar

The Times they are a-changing

På den här videon ses och hörs chefsdirigenten Stefan Solyom, undertecknad samt ett gäng musiker ur HSO framföra en av Bob Dylans låtar: ”The Times they are a-changing”. Det hela började med ett telefonsamtal mellan mig och Stefan. Vi tyckte att det skulle vara kul att hylla Nobelpristagaren – av flera skäl. Inte minst därför att det uppstått en sådan debatt i kulturvärlden: var Dylan verkligen värdig detta pris?

Det slog oss att Dylan säkert skulle vara lika ifrågasatt i den klassiska musikvärlden (för sin musik) som han blev i den litterära för sina texter.

Utan att på något sätt försöka slå fast några eviga kvalitetsperspektiv, tyckte vi att det var ett intressant fält: den officiella kvalitetsstämpelns fält. Och för vår del blev det också som en form av etyd inför vårt arbete med den kommande säsongen, som kommer handla en hel del om att pröva gränser och utsätta det ”godkända” för nya perspektiv. The Times they are a-changing, helt enkelt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close