Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Katrine Ganer Skaug blir ny konserthus­chef

Katrine Ganer Skaug blir ny konserthus­chef

Katrine Ganer Skaug
Helsingborgs Konserthus blivande chef är norska Katrine Ganer Skaug som under många år varit verksam i Danmark, dels som verksamhetschef för Esbjerg Ensemble och nu senast som orkesterchef för Copenhagen Phil, även kallad hela Själlands symfoniorkester.

Katrine Ganer Skaug är starkt förankrad i såväl det nordiska som det internationella musiklivet. Hon är utbildad vid Oslo Universitet i musikvetenskap och psykologi, har arbetat som musiker, musikjournalist och har undervisat i ett brett spektrum av musikämnen inom en rad utbildningar. Under fem år var hon generalsekreterare för det Nordiska komponistrådet och under åren 2006-2009 var hon konstnärlig ledare för den Internationella Kyrkfestivalen i norska Kristiansand.

–Med Katrine Ganer Skaug får verksamheten in värdefulla och relevanta ledarskapsfärdigheter och därtill ett intressant nordiskt, internationellt perspektiv. Vi har rekryterat en chef som under lång tid rört sig på avancerad nivå i vår bransch, i olika kapaciteter, en dynamisk person som jag verkligen ser fram emot att välkomna till oss här i Helsingborg, säger Max Granström, vd för Helsingborg Arena & Scen.

–Jag gläder mig enormt till att flytta in i denna juvel till Konserthus och arbeta med en spänstig, allsidig orkester tillsammans med övrig personal i organisationen. Helsingborg är en känd kulturstad och Konserthuset har befunnit sig i fronten för en programutveckling på många nivåer. Det ska bli ett privilegium att få vidareutveckla det arbetet! Min ambition är att göra huset och orkestern till en rollmodell för konstnärlig kvalitet och samarbete, och jag är säker på att Helsingborg har ypperliga förutsättningar för att skapa relationer som blir både nationellt och internationellt uppmärksammade, säger Katrine Ganer Skaug.

Katrine Ganer Skaug tillträder tjänsten som chef för Helsingborgs Konserthus den 10 januari 2022.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close