Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehåll

Nytt musikprogram från HSO ”Musik för nyfikna!”

Nytt musikprogram från HSO ”Musik för nyfikna!”

Fram tills att Helsingborgs Konserthus kan öppna för publik igen presenterar Helsingborgs Symfoniorkester varje vecka en ett musikprogram online med varierat musikaliskt innehåll med musiker från Helsingborgs Symfoniorkester – onsdagar klockan 18.00.

Helsingborgs Symfoniorkester var en av de första orkestrarna i Norden som började livesända musik i början av 2020 som en följd av pandemin. Den 27 januari inleddes vårens satsning med en konsert till minne av Förintelsens offer.

Till följd av de restriktioner som finns, spelas främst kammarmusik med färre musiker från orkestern, men i takt med att pandemin avtar och restriktionerna lättar hoppas HSO stegvis kunna återgå till konserter med full orkesterstyrka och publik i salen. Fram till dess kommer publiken varje onsdag kunna uppleva högkvalitativ och varierad kammarmusik via digitala kanaler, med konserter, musiksamtal och andra inslag. Onsdagssändningarna bjuder också på önskemusik och nykomponerade stycken av kompositionsstudenter.

– Vi kommer att ha olika, ofta dagsaktuella, teman för våra onlineprogram. De musikaliska veckomenyerna är sammansatta av de ensembler i huset vi för tillfället har möjlighet att spela in. Vi kommer även att låta barn önska sina favoritlåtar. Det bäddar för överraskning varje gång, säger Fredrik Österling, konserthuschef.

Konserttiden är satt till klockan 18.00 varje onsdag, men en kvart före varje sändningstillfälle kommer en kort introduktionsfilm om Helsingborgs Konserthus unika funkisarkitektur också att visas.

– Vi välkomnar att vår publik hör av sig med önskemål, eller skickar in sin egen berättelse om en konsertupplevelse med HSO! Så kan resultatet av nyfikna örons upplevelser nå andra nyfikna öron, genom att berättelsen läses upp i programmet!

Länk till HSO:s sida för våra konsertprogram:
helsingborgskonserthus.se/live

Länk till HSO:s Youtubekanal:
www.youtube.com/channel

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of helsingborgskonserthus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the lost below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close